Τετάρτη 25 Μαΐου 2011



Λευκή τίγρης




Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια



Page semi-protected
Για άλλες χρήσεις, δείτε Λευκή τίγρης (αποσαφήνιση) .
Μια λευκή τίγρης
Λευκή τίγρεις είναι ένα morph χρώμα οποιουδήποτε υποείδος τίγρης οποίων γούνα είναι άσπρη ή σχεδόν λευκό, αν και δεν είναι ένα ξεχωριστό υποείδος.


Χρώμα σύγκριση

Σε σύγκριση με τίγρεις πορτοκαλί χωρίς το άσπρο γονίδιο, λευκή τίγρεις τείνουν να είναι μεγαλύτερα τόσο κατά τη γέννηση και ως πλήρως καλλιεργούνται ενηλίκων.Παρά το χρωματισμό τους ασυνήθιστο, το μέγεθός τους μπορεί να είναι επωφελής σε άγρια κατάσταση.Ετερόζυγατίγρεις πορτοκαλί τείνουν επίσης να είναι μεγαλύτερη από άλλες τίγρεις πορτοκαλί.Kailash Sankhala, ο διευθυντής του Νέου Δελχί ζωολογικό κήπο στη δεκαετία του 1960, είπε ότι «ένα από τα καθήκοντα του γονιδίου white μπορεί να έχει για να κρατήσει ένα γονίδιο το μέγεθος του πληθυσμού, σε περίπτωση που είναι πάντα απαραίτητη." [ 2 ]
-Λευκό ριγέ άτομα Dark καλά τεκμηριωμένες στην τίγρη της Βεγγάλης υποείδος , επίσης γνωστό ως Royal Βεγγάλης ή ινδική τίγρη ( Panthera Τίγρη Τίγρη και Π. bengalensis τ.1 ), και μπορεί επίσης να έχουν συμβεί σε αιχμαλωσία Σιβηρίας Τίγρεις (Panthera Τίγρης altaica ) , καθώς έχουν αναφερθεί ιστορικά σε διάφορα άλλα υποείδη. Λευκή τρίχωμα ζώου είναι στενά συνδεδεμένη με τη Βεγγάλη , ή ινδικό υπο είδος.
Επί του παρόντος, αρκετές εκατοντάδες λευκές τίγρεις σε αιχμαλωσία σε όλο τον κόσμο, με περίπου εκατό που διαπιστώθηκε στην Ινδία.Παρ 'όλα αυτά, ο πληθυσμός τους αυξάνεται. Το μοντέρνο λευκό πληθυσμό τίγρη περιλαμβάνει τόσο αγνά Bengals και υβριδικά Βεγγάλης-Σιβηριανοί, ωστόσο, είναι ασαφές κατά πόσον η υπολειπόμενη γονιδίου white προήλθε μόνο από Bengals, ή στην περίπτωση που θα προερχόταν από τους προγόνους της Σιβηρίας.
Το ασυνήθιστο χρωματισμό των λευκών τίγρεων έχει καταστεί δημοφιλή στους ζωολογικούς κήπους και ψυχαγωγία ανάδειξη εξωτικά ζώα.Γερμανο-αμερικανικής μάγοι Siegfried & Royέγινε διάσημος για την αναπαραγωγή και την κατάρτιση δύο λευκές τίγρεις για τις εκτελέσεις τους, που αναφέρονται σε αυτά ως «βασιλική λευκή τίγρεις", λευκή τίγρης με τη σύνδεση της με τον μαχαραγιά της Rewa.
Rewa Μαχαραγιάς Martand Singh παρατηρηθεί πρώτο αρσενικό λευκό τίγρη Mohan κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη ζούγκλα Govindgarh σε Rewa, Madhya Pradesh, Ινδία. Μετά από το κυνήγι για μήνες, ήταν σε θέση να συλλάβει το πρώτο ζωντανό λευκό τίγρη δει στη φύση. Με τη βοήθεια από επίσημους εμπειρογνώμονες κτηνίατροι, προσπάθησε ανεπιτυχώς να αναπαράγονται το λευκό τίγρη με έγχρωμες γυναίκες τίγρεις. Τελικά, όμως, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια δεύτερη γενιά των λευκών τίγρεις. Με τον καιρό, επεκτάθηκε σε όλο τον κόσμο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου